INCREDIBIL! Testele de emisii arată că noul Mercedes C200d e la fel de ecologic precum un Nissan Leaf!

386

Programul Green NCAP lansat recent, a publicat un nou rating de ecologie a automobilelot. La teste au participat vehiculul electric Nissan Leaf, Audi A4 Avant g-tron cu propulsie pe metan, Opel Corsa pe benzină, un Renault Scenic cu motor diesel și noul Mercedes-Benz C200 d 4Matic. Rezultatele Mercedes-ului fiind cu adevărat IMPRESIONANTE!

Lansat în primăvara anului 2019, programul Green NCAP se desfășoară sub patronajul asociației Euro NCAP, care se specifică pe testele de impact ale vehiculelor. Sarcina specialiștilor este de a evalua conform rezultatelor unor teste speciale, pe o scară de la 0 la 10 puncte, puritatea emisiilor automobilelor și eficiența energetică a acestora. Scorul final este afișat printr-un sistem de cinci stele.

Cel mai mare scor în urma testelor de emisii, cum și se putea de prevăzut, a fost luat de Nissan Leaf. Dar SURPRIZĂ! Cu aceleași 10 puncte s-a ales și modelul echipat cu motor diesel Mercedes-Benz C200 d 4Matic. Experții au menționat că acest rezultat a fost atins grație unui sistem foarte eficient de filtrare a emisiilor nocive.

La capitolul eficiența energetică, după două teste speciale, cât Leaf atât și C200d au obținut 8.5 și 5.3 puncte, iar scorul final a fost de cinci stele pentru Nissan și trei stele pentru Mercedes. Audi A4 Avant g-tron a fost notat cu 8.7 și 4.7 puncte cu un total de trei stele, Renault Scenic s-a ales cu 8.6 și 5.9 puncte – trei stele, iar Opel Corsa de generația anterioară – 9.0 și 6.0 puncte și un rezultat final de patru stele.

NICIUN COMENTARIU