Într-un oraș din India, sute de oameni au susținut deja examenul auto fără examinatorul uman în persoana unui polițist. Acesta a fost înlocuit cu un sistem de inteligență artificială.

Sistemul folosit este dezvoltat de Microsoft și se bazează pe camerele și senzorii unui smartphone montat pe bord, asemenea unui sistem de navigare. Acesta urmărește atât manevrele făcute de candidat, cât și felul în care acesta se comportă în mașină și direcția în care privește. De asemenea, poate urmări reacția candidatului la anumite semne de circulație.

Astfel, miscările înregistrate pot spune dacă cel aflat la volan s-a asigurat înainte de a schimba direcția și dacă a respectat toate regulile și semnele de circulație. Și manevrele de parcare sunt atent studiate, astfel încât Inteligența Artificială poate nota mișcările și timpul în care s-a realizat o parcare și cât de corect a fost făcută, scrie bizlaw.md.

Autoritățile locale sunt de părere că înlocuirea polițistului în cadrul examenelor auto poate fi benefică inclusiv prin prisma emoțiilor candidatului și intenționează să folosească sisteme asemănătoare și în alte domenii ce țin de transport.

NICIUN COMENTARIU