Inspectoratul Național de Patrulare, anunță că peste 800 de șoferi au depășit limita de viteză, indiferent că situația climaterică din acest weekend, a fost una nefavorabilă. Totuși acest lucru nu i-a oprit pe șoferi să încalce regulile de circulație rutieră.

În perioada 23-26 martie curent, angajații Inspectoratului Național de Patrulare au activat în mod sporit pe traseele naționale întru prevenirea încălcărilor RCR și a accidentelor rutiere, cu informarea participanților la trafic despre riscurile la care se expun, atunci când încalcă regulile de circulație.

Timp de trei zile, ofițerii de patrulare au documentat peste 2.500 de abateri contravenționale, dintre care 1.700 în domeniul RCR. Totodată, peste 800 de șoferi au încălcat regimul de viteză, iar alții 22 conduceau automobilul fără permis de conducere. De asemenea, INP a intervenit la circa 300 de solicitări din partea cetățenilor.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile și din motiv că șoferii au neglijat Regulamentul Circulației Rutiere, s-au produs 13 accidente rutiere grave soldate cu 1 persoană decedată și 19 de traumatizate.

INP amintește participanților la trafic că prioritatea instituției este securitatea circulației rutiere și siguranța participanților la trafic.

NICIUN COMENTARIU