În contextul în care Inspectoratul Național de Patrulare continuă să stînjenească șoferii, dislocând pe toate drumurile naționale, dar și în orașe, tot mai multe mașini-capcană  dotate cu RADAR, este firesc ca societatea să se manifeste ostentativ față de aceste acțiuni.

Drept replică, INP-ul a venit cu o declarație pe pagina sa oficială de Facebook, scrisă într-un mod imperativ și oarecum ostil. Mai jos vedeți mesajul autorităților, dar și reacțiile conducătorilor auto, care nu au ezitat prea mult în a-și expune dezacordul. Mai ales că, prezența inspectorilor de patrulare și goana după amenzi se simte tot mai pronunțat printre șoferi.

”Voi ați întrebat…Noi răspundem

1. Cu ce tipuri de radare acționează #INP și cum funcționează ele?

❕ TruCAM – Construcţia radarului prevede operarea lui, atât din mâinile operatorului, cât şi montarea lui rigidă pe suporturi speciale (trepied) sau pe automobile;
❕АвтоУраган – Efectuarea măsurării vitezei şi înregistrărilor se realizează automatizat, în regim staţionar. Înregistrarea vitezei şi imaginilor se efectuează astfel ca mijlocul de transport auto supus măsurării să fie înregistrat din spate, la îndepărtare de postul mobil de supraveghere;
❕ ИСКРА – se utilizează din interiorul automobilului de seviciu, iar măsurarea se efectuiază în regim staționar sau din mișcare.

2. Cine are voie să ceară de la polițistul de #patrulare prezentarea diferitor acte?

Inspectorul de patrulare se identifică cu legitimaţia de serviciu. Fiind în exerciţiul funcţiunii, funcţionarul public cu statut special se supune doar legii şi execută indicaţiile legale ale superiorilor. 
✔️Nicio persoană, în afara cadrului de relaţii ierarhice şi competenţe legale, nu are dreptul să intervină în activitatea profesională a funcţionarului public cu statut special.

Precizăm, toate radarele cu care activează INP sunt verificate de Institutul Naţional de Metrologie.

#Inspectoratul_Național_de_Patrulare, respectați #limita_legală_a_vitezei!”

Și iată doar câteva din comentarii, postarea însă poate fi accesată aici:

”Am inteles eu corect?
Inafara de legitimatie el nu trebuie sa imi arate nimic?
Da eu de de sa stiu ca aparatul pe care il folosesc ei e aparat de masurat viteza si nu o jucatie de pe la sex shop? de unde eu sa stiu ca el e aprobat si e intr-o stare tehnica adecvata, da de unde eu sa stiu ca cel ce ma oprit stie sa se foloseasca de el?”

”INP debiteaza aberatii, ati consultat juristii? faceti trimitere si la careva acte normative? sau reforma v-a lasat sterili? incompetenta crasa, e cazul de solicitat informatie oficila de la INP si de explicat legislatia prin instante.”

”Eu am ales să nu plătesc statului, bani , să nu cumpere prostii pe banii mei…”

”Și care sunt persoanele competente legal? Nu cetățeanul? Adică dacă mă oprește, nu am voie sa cer certificatul metrologic, dovada că ăla a trecut instructajul despre folosirea mijloacelor tehnice speciale, etc?”

”✔️Nicio persoană, în afara cadrului de relaţii ierarhice şi competenţe legale, nu are dreptul să intervină în activitatea profesională a funcţionarului public cu statut special.

Asta in care Lege sau Regulament este indicat? Sper ca nu e in Facebook doar?! Indicati va rog la solicitarea oficiala numarul si Legea/regulametul!”

NICIUN COMENTARIU