Inspectoratului Național de Patrulare anunță pe pagina sa de Facebook că, pe parcursul desfășurării operațiunii speciale „Autobuz” circa 40 de conducători de întreprinderi au primit prescripții privind înlăturarea neajunsurilor depistate!

În urma celor 55 de inspectări la întreprinderile auto antrenate în transportul de călători şi 94 de verificări a transportului înainte de ieșire la rută, la compartimentul stării tehnice au fost depistate 753 de contravenții.

Astfel, cele mai multe încălcări au fost depistate la exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice, încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, nerespectarea de către conducătorul auto a regulilor de circulație privind transportul persoanelor, precum și conducerea unui vehicul care nu a fost supus reviziei tehnice.

INP reamintește că în perioada 25 iunie – 6 iulie, pe tot teritoriul țării a avut loc operațiunea „Autobuz”. Această operațiune a avut scopul de a diminua numărul accidentelor rutiere cu implicarea autovehiculelor antrenate în transportul public, contracarării transportului ilicit de călători și depistării încălcărilor cerințelor legislației în vigoare cu privire la exploatarea transportului de pasageri.

NICIUN COMENTARIU