INP a observat bucuria șoferilor astfel că a decis să intervină cu o Precizare. Asta ca nu cumva să își lase mâne toți permisul de conducere pe acasă.

În legătură cu mediatizarea în spațiul media a informației legate de faptul că șoferii ar putea să conducă mijlocul de transport fără să aibă la ei permisele de conducere, Inspectoratul Național de Patrulare vine cu o precizare în acest sens.

Codul Contravențional prevede sancționarea conducătorilor auto care în momentul deplasării nu dețin asupra lor permisul de conducere.

Dezideratul menționat se întemeiază pe prevederile Regulamentului circulației rutiere și a Legii 131/2007 cu privire la siguranța traficului rutier, care prevăd expres obligativitatea deținerii permisului de conducere în timpul deplasării cu mijlocul de transport.

Totodată, precizăm că a fost inițiat un proiect de act normativ care prevede, pentru viitor, posibilitatea excluderii sancțiunii pentru conducerea mijlocului de transport fără ca șoferul să dețină permisul de conducere asupra sa.

Menționăm că, proiectul va fi implementat doar după procesul de avizare, consultarea publică, expertizare, cu aprobarea în ordinea stabilită și publicarea acestuia în Monitorul Oficial. Până atunci însă, poliția se ghidează și aplică actele normative în vigoare.

NICIUN COMENTARIU