Polițiștii din Republica Moldova au început un război aprig cu șoferii care conduc automobile cu geamuri umbrite! Astfel timp de o săptămână 150 de șoferi au fost documentați și amendați.

Acum o săptămână Inspectoratul Național de Patrulare a lansat operaţiunea specială „Umbriş”. Aceasta are drept scop disciplinarea conducătorilor auto și atenționarea acestora despre riscul la care sunt supuși când circulă cu parbrizul și portierele din față umbrite.

Și asta pentru că este diminuat semnificativ câmpul vizual al conducătorilor auto, mai ales seara, fiind supuși pericolului când efectuează anumite manevre și nu reușesc să observe ceilalți participanți la trafic, cum ar fi pietonii sau bicicliștii. Inspectorii de patrulare au folosit un aparat special, omologat, care măsoară coeficientul de lumină, ce pătrunde în automobil prin geam. În numai 7 zile, acest coeficient a fost depăşit de peste 150 de conducători auto. Majoritatea șoferilor au decis să înlăture pelicula fumurie chiar în prezența inspectorilor de patrulare, pentru a scăpa de amenzile usturătoare.

Reiterăm că, una dintre prioritățile Inspectoratului Național de Patrulare este creșterea siguranței rutiere. Polițiștii sunt prezenți în trafic pentru a asigura siguranța participanților la trafic, a preveni cauzele generatoare de accidente rutiere și disciplinarea celor care încalcă regulile de circulație.

Toate bune şi frumoase, însă le sugerăm autorităţilor să ia în vizor toate maşinile care semnalează asemenea încălcări, inclusiv cele ale politicienilor, dacă tot vorbim despre siguranţa la trafic!

Atenţie! Poză informativă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ