Inspectoratul Naţional de Patrulare vrea să reducă rata accidentelor rutiere cu…panouri informative!

104

Inspectoratul Național de Patrulare propune instalarea de noi panouri informative pentru șoferi în speranţa că astfel vor contribui la diminuarea numărului de accidente rutiere.

În conformitate cu competențele atribuite în domeniul traficului rutier, INP-ul întreprinde în permanență acțiuni orientate la asigurarea securității circulației rutiere, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Până în prezent, pe traseele din țară au fost definite 19 tronsoane de drum cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere, ca urmare aceste tronsoane au fost definitivate ca ,,Puncte negre”. Chiar dacă datorită acestor indicatoare, în ultimii 3 ani, situația accidentară s-a redus cu circa 50%, Inspectoratul Național de Patrulare tinde spre o reducere maximă.

Astfel, în adresa Ministerului Transporturi și Infrastructurii Drumurilor, Inspectoratul Național de Patrulare a emis o sesizare prin care propune înlocuirea indicatoarelor „Puncte negre” cu un panou informativ „Atenție, pericol de accidente”. Acestea ar urma să fie instalate din ambele direcții de deplasare, având un fundal portocaliu sau galben. Panourile au scopul de a fi cât mai vizibile de la distanță și de a avertiza din timp șoferii despre pericolul de comitere a accidentelor rutiere.

Totodată, o altă propunere venită din partea Inspectoratului Național de Patrulare este cea de a reduce viteza de circulație, de la 90 km/h la 70 km/h sau chiar 50 km/h, și anume pe drumurile cu carosabilul degradat, drum cu denivelări, câmp vizual redus, curbe periculoase, etc.

Aici credem că ar fi o idee mai bună să repare drumurile, însă Inspectoratul Național de Patrulare s-a grăbit să ne anticipeze gândul şi specifică faptul că Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor este organul central de specialitate responsabil de întreținerea, reparația și înzestrarea cu mijloace de semnalizare a drumurilor în vederea îmbunătățirii siguranței traficului rutier.

Menționăm, unul dintre cele mai importante obiective a Inspectoratului Național de Patrulare este reducerea maximă a numărului de accidente rutiere. Siguranța circulației rutiere reprezintă un element de bază al confortului cotidian al oricărei societăți moderne.

NICIUN COMENTARIU