Isuzu D-Max pregătit să participe la Dakar 2013

31

Isuzu D-Max pregătit să participe la Dakar 2013

Isuzu D-Max a fost pregătit pentru a participa la ediţia din anul 2013 a raliului Dakar. Bazată pe un D-Max 4×4 cu cabină dublă, versiunea pentru Dakar a camionetei este echipată cu un motor turbodiesel de 3,0 litri care dezvoltă 242 de cai putere la 4.800 rpm şi un cuplu de 589 Nm la 2.000 rpm.

Cuplat la o cutie de viteze secvenţială cu cinci trepte, motorul diesel propulsează D-Max-ul de Dakar de la zero până la 100 km/h în doar şapte secunde şi până la o viteză maximă de 190 km/h – performanţe obţinute pe drumuri neasfaltate.

Pentru a face faţă cursei de peste 5.000 de kilometri din America de Sud, cei de la Isuzu au modificat D-Max-ul astfel încât a primit, printre altele, o suspensie modificată şi protecţii din aluminiu pentru componentele prinse de şasiu, iar pilotul şi copilotul vor fi protejaţi în cazul unui accident de un rollcage şi de o serie de panouri din fibră de carbon.

Camioneta face parte din echipa Isuzu Motorsports International Off-Road Race Team din Australia şi va fi pilotată de către Bruce Garland. Copilotul său va fi Harry Suzuki, directorul Isuzu Motorsports.

În 2009, echipa Isuzu a participat la raliul Dakar cu un D-Max din precedenta generaţie.

Cea de-a 35-a ediţie a raliului Dakar se va desfăşura în perioada 5-20 ianuarie 2013 şi va avea ca punct de plecare oraşul Lima, capitala ţării sud-americane Peru, iar sfârşitul cursei va fi în Santiago, capitala statului Chile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ