Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale 001. La așa mașină până și numele sună frumos și diferit de tot ce vedem astăzi. Cu un design la fel de deosebit, sportiva a debutat la Salonul Auto de la Torino, iar eu vă invit să faceți cunoștință îndeaproape cu aceasta.

Legenda spune că în spatele acestui automobil superb se află mai puțin Alfa Romeo și mai mult Mole Automobile, o companie de care nu am mai auzit până acum. Designul inspirat parcă din creațiile specifice atelierului Zagato, este cel care îți rupe atenția de la orice și te ține cu ochii pe el. Ușor de recunoscut sunt și influențele ultimilor modele Alfa Romeo, iar combinația dintre cele două este și mai dulce.

Ce-i drept, la cum arată mă așteptam să găsesc instalat și cel mai nou motor de 2.9 litri, turbo-aspirat, însă sportiva a împrumutat propulsorul lui 4C, un motor în patru cilindri cu 1.75 litri volum și un total de 240 de cai putere. O fi puțin, la prima vedere, dar chiar și așa, Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale 001 se laudă cu un sprint 0-100 kmh în 4.5 secunde, ar asta e zona lui M2 și Porsche 718 Cayman!

Păcat că italienii nu au anunțat publică intenția de a produce în serie acest model și cel mai probabil că așteaptă să colecteze reacții cât mai multe.

NICIUN COMENTARIU