Italienii publică primele detalii și imagini ale supercarului Sian! Cel mai puternic Lamborghini de până acum

232

Lamborghini face pulice primele detalii și imagini care vizează noul model Sian. Supercarul dezvoltat de producătorul italian primește un design inspirat de conceptul electric Terzo Millennio și pentru prima dată în istoria producătorului, folosește un sistem de propulsie mild-hybrid.

Lamborghini Sian va fi asamblat într-un număr limitat, de doar 63 de exemplare, iar prețul va porni de la 3.2 milioane de euro!

Sistemul hybrid proiectat de italieni este alcătuit dintr-un propulsor V12 de 6.5 litri volum care dezvoltă 785 de cai putere și 720 Nm și, un motor electric care generează 34 CP și 38 Nm. Tehnologia mild-hybrid funcționează la 48V, iar oficialii Lamborghini declară că în locul bateriilor clasice au mizat pe un supercapacitor.

Potricit constructorului din Sant’Agata Bolognese, sistemul de propulsie oferă un total de 819 cai putere, Sian devenind astfel cel mai puternic Lamborghini de serie produs până acum.

Puterea generată de sistemul de propulsie este gestionată de o transmisie automată cu șapte rapoarte și de un sistem de tracțiune integrală. Producătorul menționează că noul Lamborghini Sian poate accelera de la 0-100 km/h în mai puțin de 2.8 secunde, iar viteza maximă depășește pragul de 350 km/h.

La capitolul design, observăm liniile și silueta agresivă, împrumutată de la conceptul Terzo Millennio. Italienii au pregătit și o semnătură luminoasă nouă la nivelul luminilor de zi, stopuri hexagonale, prize de aer de dimensiuni generoase și două terminații cu formă hexagonală pentru sistemul de evacuare. De asemenea, Lamborghini menționează că designerii s-au inspirat și din liniile legendarului Countach.

Reprezentanții producătorului italian spun că noul Sian este echipat cu sisteme aerodinamice active, dar și cu o direcție integrală.

Fanii vor putea admira noul Lamborghini Sian în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care își deschide porțile în data de 10 septembrie. 

NICIUN COMENTARIU