Jay Leno ne readuce în atenţie primul SUV Lamborghini LM002 (VIDEO)

43

Conceptul unui SUV scump şi performant, dar care să rămână în continuare un tot-teren, nu este ceva absolut nou în lumea auto. Un precedent bunăoară, este constructorul italian Lamborghini, care a încercat să dea naştere unui asemenea vehicul încă în anii 90! Prin urmare, se poate declara clar, străbunelul unor SUV-uri de astăzi ca Range Rover, Bentley Bentayga sau Porsche Cayenne. Celebrul colecţionar de automobile Jay Leno a testat un asemenea automobil şi a decis să ne facă un tur în amintirea vremurilor frumoase. 

Construit în 1990, Lamborghini LM002 sau Rambo Lambo, este singurul SUV produs de constructorul italian de automobile sport. Acesta este echipat cu un motor imens V12, de 5.2 litri aspirat natural ce face pereche cu transmisia manuală în cinci rapoarte, marca ZF. În total au fost construite numai 300 de exemplare, ceea ce transformă LM002-ul într-o veritabilă piesă de colecţie!

Câţiva ani mai târziu, Lamborghini decide să se întoarcă la ideea unui SUV şi astfel a apărut conceptul URUS, prezentat la nenumărate saloane auto internaţionale. Modelul de serie al acestuia ar putea vedea lumina zilei abia în 2018 şi atunci vom putea spune că Lamborghini LM002 are un succesor!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ