Jeep Grand Cherokee Trackhawk versus Lamborghini Urus: pe cine ați paria? (VIDEO)

130

Nu sunt chiar la prima zi de debut, dar cumva două dintre cele mai tari SUV-uri din lume nu prea au reușit să se confrunte în linie dreaptă. Noroc de Motorsport Magazine, care le-au organizat o întâlnire.

Lamborghini Urus, cel mai titrat Sport Utility Vehicle din lume, cu designul său impunător și performanțe de top, a reușit să distrugă multe supercaruri exotice. Nu mai zic de faptul că nu a rămas nici urmă din AMG-uri și M-urile din aceeași clasă. Dar iată că un rival totuși i-a scăpat din atenție, Jeep-ul Grand Cherokee Trackhawk.

Italianul din Germania, adică Urus-ul, își folosește fiecare centimetru cub din motorul său V8 de 4.0 litri volum, pentru a stoarce un total de 641 de cai putere și 850 Nm de cuplu motor. Reușește un sprint de la zero la prima sută în 3.6 secunde și îl ajută foarte mult tracțiunea integrală împreună cu designul aerodinamic.

De cealaltă parte, avem rețeta unui muscle car clasic, motor cât mai mare și…cam atât. Bine că V8-ul de 6.2 litri supraalimentat nu e cu mult mai puternic decât ce vedem pe Lambo. 707 cai putere și 875 Nm de cuplu motor fac o diferență de ”numai” 66 cai putere și 25 Nm de cuplu motor, între Jeep și Urus.

Jeep-ul însă este și mai greu cu tocmai 200 de kilograme (verificate ambele înainte de test) și are o aerodinamică, foarte apropiată de a unei cărămizi, cam pătrățos!

Cum sună cele două motoare, cum accelerează și care va fi primul la linia de finiș, vedeți în videoclipul de mai jos.

NICIUN COMENTARIU