Kia a debutat cu noul Telluride la Salonul Auto de la Detroit!

511

Așteptările au luat sfârșit iar acum coreenii se pot lăuda cu cel mai mare SUV din gama Kia, noul Telluride. Conceptul acestui model a fost prezentat cu mult timp în urmă însă acum avem deja mașina de serie.

Una dintre 7 cele mai importante premiere auto, ale Salonului Auto de la Detroit este noul Kia Telluride, un SUV din categoria grea, care să ofere și mai mult spațiu, dar și confort, clienților fideli Kia. Și de ce nu, Telluride ar putea fura și din cumpărătorii clasei premium, de la BMW sau Mercedes!

Pentru a reuși acest lucru, Kia Telluride are cam toate ingredientele necesare. Un design sobru, este stilat, bine combinat și asoratat din orice latură, frontală, laterală sau posterior. Interiorul la rândul lui pune accent pe calm și stăpânire, control, cu inserții din lemn, tapițerie din piele și aluminiu polișat.

SUV-ul coreenilor nu țipă ”priviți-mă, sunt aici!”, iar asta s-ar putea să fie chiar rețeta care să îi aducă succes, spre deosebire de rivalii săi care se întrec în a demonstra al cui design este mai noncoformist și mai deosebit!

Iar pe partea motoarelor, la fel, este liniște. Un V6 de 3.8 litri capabil să animeze mașina cu ai săi 291 de cai putere și 355 Nm de cuplu motor, este conectat la transmisia cu opt rapoarte iar cea din urmă, la alegere, pune la treabă fie doar puntea față fie toate cele patru roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală.

Simplețe și rafinament și nimic în plus. Să nu uităm însă și de sistemele de siguranță, ca Blind Spot Collision-Avoidance Assist Rear, Rear Cross-Traffic Collision Avoidance Assist, Lane Following Assist, Safe Exit Assist, Highway Driving Assist, Head-Up Display, Driver Talk, Quiet Mode și Rear Occupant Alert, unele oferite standard iar altele opționale.

Display-ul central, dacă vă interesa și acest aspect, are o diagonală de 10.25 inch, are funcția touch și vă face legătură cu sisteme ca Apple CarPlay sau Android Auto. Conectat cu cele 10 difuzoare de 630 – watt putere, furnizate de Harman Kardon, sistemul audio vă va asigura aportul de muzică necesară zilnic.

Nu lipsesc sistemul de încărcare wireless pentru telefoane, dar și pentru cei legați cu fir, sunt incluse șase porturi USB.

În ce privește prețurile, acestea încă nu au fost anunțate. Nu s-a spus decât faptul că mașina va fi disponibilă pentru comenzi în acest an.

NICIUN COMENTARIU