Kia poate să renunțe la modelul de performanță Stinger! Vânzările sunt prea mici

147

Constructorul corean Kia a devenit cunoscut de-a ungul anilor grație modelelor sale accesibile, economice și fiabile. În anul 2017, la Slonul Auto de la Detroit producătorul a prezentat modelul de performanță Stinger.

Noul GT dezvoltat de coreeni este considerat vectorul de imagine al mărcii și cel mai rapid model Kia produs vreodată. Stinger a fost primit cald de fanii mărcii și chiar a încercat să se bată cu rivali precum Audi S4, BMW 440i Gran Coupe M Sport sau Mercedes-AMG C43!

Chiar dacă la unele teste ale jurnaliștilor Stinger s-a impus cu performanțe uimitoare, din păcate acesta șchiopătează la capitolul vânzări. Conform declarațiilor oferite de Gregory Guillaume, șeful departamentului de design Kia din Frankfurt, în acest moment viitorul lui Stinger este incert.

„Nu sunt convins că în acest moment Stinger se descurcă atât de bine raportat la estimările făcute. Nu am sperat niciodată să vindem volume mari, în condițiile în care Stinger este considerat un vector de imagine”, a declarat oficialul Kia.

Se pare că constructorul ar opta mai cu seamă pentru un model full electric în detrimentul unei noi generații a lui Stinger.

„După cum deja știți, se întâmplă o mulțime de lucruri în zona vehiculelor electrificate, iar Stinger ar putea deveni un model complet nou. Încă nu știu. Nu am ajuns în acel punct. Mai avem ceva timp la dispoziție”, a completat oficialul Kia.

NICIUN COMENTARIU