Kia și Hyundai au dezvoltat primul sistem de schimbare predictivă a treptelor transmisiei, care folosește inteligența artificială!

658

Kia Motors și Hyundai Motor au anunțat despre dezvoltarea primului sistem de schimbare predictivă a treptelor transmisiei, din lume. Acesta selectează secvența optimă bazându-se pe datele obținute de la sistemul de navigație, dar și camerelor și radarului sistemului Adaptive Cruise Control.

Tehnologia a primit un nume destul de sofisticat, Information and Communication Technology (ICT) Connected Shift System, aceasta implică o unitate de control a transmisiei (TCU) și un software special care rulează pe baza inteligenței artificiale. Sarcina TCU-ului este de a procesa în timp real datele obținute din navigarea 3D, care sunt înălțimea, înclinația și curbura traseului.

Pe baza informațiilor obținute, algoritmul software va selecta scenariul optim de schimbare a vitezelor. De exemplu, acesta va muta cutia pe Neutru, dacă este necesară o încetinire sau vehiculul din față se deplasează cu o viteză constantă, ori va activa modul Sport atunci când mașina va intra pe autostradă, astfel încât să ajute șoferul să intre mai ușor în fluxul de mașini. În viraje, ICT vă permite reducerea numărului de schimb de viteze cu 43%, iar frânării cu 11%.

Totodartă, ICT știe să frâneze cu ajutorul motorului. Modul este activat atunci când sistemul detectează de exemplu limitatoare de viteză, pante sau porțiuni de drum unde viteza maximă permisă este mai mică. În viitor, funcționalitatea sistemului se va extinde, astfel, acesta va învăța să comunice cu semafoarele și să se adapteze atunci când are loc un „Val Verde” (mai multe semafoare verzi care se aprind succesiv).

NICIUN COMENTARIU