S-ar putea să vă întrebaţi ce are de-a face un M3 în caroseria E30 pe lângă mărinimosul Huracan care ascunde un V10 aspirat natural şi o groază de cai putere. Ei bine răspunsul este cât se poate de simplu, E30-ul are şi el un V10 sub capotă!

BMW E30 M3 este unul dintre cele mai iubite şi mai îndrăgite, M-car-uri produse vreodată în laboratoarele diviziei de performanţă a celor de la BMW. Este totodată şi o maşină de colecţie, al cărui preţ creşte pe zi ce trece. Însă dincolo de farmecul şi valoarea care o prezintă pentru fani şi colecţionari, E30-ul este deseori folosit ca un sportcar killer.

Exemplarul din imagini, aparent un E30 M3, care ar fi trebuit să facă uz de puţin peste 200 CP, storşi dintr-un motor cu patru cilindri, are acum însă un V10, împrumutat de la rudele din altă serie, M5-ul E60.

Aşadar, avem o luptă foarte apropiată între două V10-uri. Neamţul pune pe roţi în jur de 507 PS şi 520 Nm pe când italianul se laudă cu 579 PS şi 540 Nm. Bavareza cântăreşte mai puţin, dar este şi mai prost echilibrată, pe când Lambo are avantajul unei siluete foarte aerodinamice şi o distribuţie a maselor bine calculată.

Cine va ajunge primul la linia de finiş? Să ne spuneţi voi, după ce urmăriţi videoclipul de mai jos.

NICIUN COMENTARIU