Dezvoltat de către specialiştii Lamborghini Squadra Corse, noul Huracan Super Trofeo EVO reprezintă o evoluţie agresivă a modelului precedent. Cu o mai bună aerodinamică şi o forţă de apăsare sporită, supercarul italian promite performanţe de top!

Construit în strânsă colaborare cu Dallara Engineering, Huracan Super Trofeo EVO a primit un nou bodykit realizat în totalitate din fibră de carbon. Acesta îi garantează o mai bună manevrabilitate şi reduce rezistenţa la înaintare, cu aproximativ 8% faţă de modelul care îl precedă.

Ca să vă daţi seama cât de mult influenţează aceste mici, la prima vedere, modificări, aflaţi că supercarul a reuşit să parcurgă un tur pe circuitul de la Monza în 1:43.3 minute, cu 1.5 secunde mai rapid decât predecesorul său. Cifre care în autosport egalează cu o vecie.

Forţa de mişcare este asigurată în continuare de unitatea V10 de 5.2 litri, aspirată natural, care produce 620 de PS. Motorul este cuplat la transmisia secvenţială cu şase trepte şi livrează toată puterea exclusiv roţilor spate. Viteza maximă atinsă de acest bolid este limitată electronic la 280 km/h.

Cei care vor procura un astfel de automobil vor putea concura în cursa mono-marcă Lamborghini Super Trofeo, dar şi în Campionatul Gran Turismo sau campionatul de Anduranţă, dar şi în categoria GT Cup.

Preţul începe de la 235.000 de euro în Europa.

NICIUN COMENTARIU