Pe vremea când mulți dintre noi erau abia copii (eu nici măcar nu mă născusem), monposturile de Formula 1 ale echipei McLaren erau puse în mișcare de motoare V6 de 1.5 litri, capabile să dezvolte între 650 și 1000 de cai putere. Iată că un astfel de motor a fost pus și pe Porsche 911!

Lanzante Motorsport, este singura companie care a primit acordul brandului britanic pentru a reproduce 11 exemplare ale unui misterios Porsche 911 în caroseria 930, echipat cu motor de Formula 1 și expus în muzeul McLaren din Woking. Despre acest 911 multă lume a auzit însă foarte puțini l-au văzut, astfel că existența sa a fost pusă chiar la îndoială de către unele persoane.

Totuși, odată cu apariția unui astfel de proiect unic, nu va mai conta deja locația acelui Porsche, pentru că va exista copia fidelă. Prima mașină, construită după acea rețetă este echipată cu un motor cunoscut în F1 sub numele de cod TTE P01. Este un propulsor V6 de numai 1.5 litri volum, turbo-aspirat, dar care la presiunea de 4 bari scoate deja 650 de cai putere!

Poate și mai mult de atât, ajunge chiar și la 1.000 de cai putere în diferite setări, însă cu adevărat special îl face pedigree-ul și proveniența sa, nu numărul de cai putere. Primul astfel de exemplar construit deja, a fost expus zilele trecute la Rennsport Reunion de la Laguna Seca (SUA). Încălțată cu jante RUF, cu un imens intercooler și turometrul inscriptionat TAG Turbo, gradat până la 10.000 de rotatii pe minut, monstrul a atras prea multe priviri ca să nu fie o piesă de colecție!

Porsche 911 930 TAG Turbo F1

NICIUN COMENTARIU