Poliţia rutieră din sudul Chinei a recurs la o nouă modalitate de a-i reeduca pe şoferii care circulă pe timp de noapte cu lumina de fază lungă, orbind astfel participanţii la trafic. Iar pentru ca lecţia să li se memorizeze, autorităţile şi-au propus să îi pedepsească reciproc.

Cum? Aşezându-i pe un scaun, în faţa maşinii, la o distanţă mică şi obligându-i să privească timp de un minut în farurile aprinse, informează BBC citat de protv.md. Oamenii legii au publicat până şi câteva poze cu acţiunea în desfăşurare, iar opinia publică se pare că îi încurajează. Aceeaşi campanie a fost iniţiată şi în umră cu doi ani, în 2014, pe atunci însă populaţia a reacţionat negativ.

 

 

Iar pe lângă pedeapsa aplicată conform Legii Talionului (una dintre cele mai vechi legi existente ce constă în justa reciprocitate a crimei și a pedepsei. Această lege este deseori simbolizată prin expresia „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”.), şoferii se aleg şi cu o amendă în mărime de 300 yuani, echivalentul a 40 de euro.

Noi însă abia am început lupta cu xenonul instalat ilegal.

61844543

NICIUN COMENTARIU