Lexus în plină pregătire de a prezenta primul său model electric!

102

Lexus urmează pas cu pas strategia companiei Toyota și deja de ceva timp construiește o gamă variată de hybrizi, care se bucură de succes pe piața mondială, inclusiv și cea din Republica Moldova.

Oficialii niponi au declarat recent că planifică să lanseze și un model pur electric, destinat pentru piața din Europa. Această decizie vine ca reacție la unele restricții de circulație anunțate de anumite orașe dar și pentru a respecta normele de emisii mai dure care vor intra în vigoare în Uniunea Europeană în 2021.

Primul vehicul electric de la Lexus ar urma să fie un model de oraș, iar conceptul va fi dezvăluit deja în luna octombrie la Tokyo, conform informațiilor publicate de Autocar, care îl citează pe Koji Sato, vicepreședintele Lexus.

Producătorul declară că designul noului EV nu a fost finalizat, dar menționează că grila specifică Lexus nu va dispărea complet, fiind parte din identitatea brandului.

La moment, Lexus se concentrează pe modelele hybrid, iar 26% dintre cele aproape 700.000 de unități comercializate la nivel global pe parcursul anului 2018 au fost echipate cu acest sistem de propulsie.

NICIUN COMENTARIU