Lexus LS TMG Sports 650 – cea mai puternică berlină premium

26

Lexus LS TMG Sports 650 – cea mai puternică berlină premium

Surprins pentru prima oară în toamna anului 2011, în cadrul unei sesiuni de teste desfăşurate la Nurburgring, şi anticipat de un set de imagini teaser publicat în urmă cu aproximativ o săptămână, noul Lexus LS TMG Sports 650 se remarcă în special datorită caroseriei sale dramatic-stilizate, scoasă în evidenţă de numeroasele prize uriaşe de aer şi multiplele elemente realizate din fibră de carbon. Nu lipsesc nici inserţiile de LED-uri de la nivelul spoilerului faţă sau extensiile generoase pentru aripi, nota finală fiind adusă de jantele BBS de 20 de inch.

În acelaşi ton cu aspectul exterior, compartimentul motor a fost înzestrat cu o doză semnificantă de agresivitate, creaţia inginerilor Toyota Motorsport GmbH ascunzând sub capotă un propulsor V8 de cinci litri care, împreună cu două turbine de înaltă performanţă, pune la dispoziţia celui aflat la volan nu mai puţin de 650 de cai putere şi 710 Nm. Astfel, chiar şi dacă are o masă de peste două tone, noul Lexus LS TMG Sports 650 e capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3.9 secunde, viteza maximă fiind de aproximativ 320 kilometri pe oră.

Lista modificărilor tehnice continuă cu transmisia upgradată în opt trepte, diferenţialul Torsen, suspensia îmbunătăţită şi sistemul de frânare Brembo echipat cu discuri carbon-ceramice.

Noul Lexus LS TMG Sports 650 se află momentan în stadiu de concept şi va debuta în premiera mondială la sfârşitul acestei săptămâni, atunci când ediţia 2012 a Essen Motor Show-ului îşi va deschide porţile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ