Lexus nu va deschide o fabrică în China căci vrea să evite eventualele probleme de calitate

24

Lexus nu va produce maşini în China pentru a-şi creşte vânzările, anunţă Tokuo Fukuichi, şeful mărcii premium japoneze. Deşi China este cea de-a doua piaţă pentru Lexus în materie de volume, constructorul japonez nu vrea să deschidă o fabrică de teama că nivelul de calitate furnizat nu va fi suficient de ridicat. Aşadar, cei de la Lexus s-au angajat să asigure în continuare modele produse în principal în Japonia pentru toate pieţele, în ciuda taxelor ridicate de import aplicate în China.

Cei de la Lexus îşi produc majoritatea vehiculelor în Japonia, au o fabrică în Canada şi plănuiesc inaugurarea unei uzine în Statele Unite ale Americii. Reprezentanţii constructorului japonez îşi motivează decizia de a nu produce automobile în China spunând că sunt o marcă tânără, lansată în 1989, şi că nu au acelaşi renume precum rivalii de la Audi și BMW.

Cei din urmă vând fiecare pe piaţa din China de cel puțin cinci ori mai mult decât Lexus, având uzine în ţara respectivă în vederea evitării taxelor specifice aplicate modelelor de import. Tot în China rivalii de la Infiniti vor începe să producă maşini până la finele anului curent, la o uzină Nissan din provincia Hubei, iar Honda intenţionează să producă modele ale mărcii premium Acura în această țară începând cu anul 2016.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ