Lotus refuză oferta de achiziție a grupului VAG

20

Lotus refuză oferta de achiziție a grupului VAG

După ce acum două săptămâni familia VAG a primit în sânul ei pe Porshe, aflăm că vastul concern este interesat în achiziția Lotus. Momentan, Lotus aparține malaezienilor de la Proton, ale căror acțiuni în proporție de 42,7% aparțin celor de la BRD-Hicom (un grup care activează în industria automobilistică și asamblează în Malaezia Isuzu, Suzuki, Honda, Mercedes-Benz și Volkswagen).

Celor de la Lotus nu le merge bine pe niciun plan – atât al mașinilor de stradă cât și cel al motorsportului. Sub denumirea de „companie străină anonimă”, Volkswagen a propus o ofertă de 1,3 milioane de euro plus plata datoriilor producătorului britanic – care se ridică la peste 250 de milioane de euro.

Unii ar putea numi asta o ofertă generoasă.

Însă malaezienii au refuzat-o. Mohd Khamil, președinte executiv la Proton, a declarat: „Calea ușoară era să accept oferta. Ca om de afaceri, asta ar fi trebuit să fac pentru a-mi acoperi pierderile, să merg mai departe.”

„Credem că avem un plan de afaceri care va funcționa pentru Lotus. Dacă vând fără să încerc, în final am să-mi dezamăgesc acționarii.” mai spune acesta.

Un gest curajos urmat de cuvinte mari – de asta a dat dovadă domnul Khamil, ale cărui cojones sunt incontestabil de dimensiuni generoase. Din păcate, nu știm mai nimic de planul care va schimba soarta lui Lotus.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ