Unii spun că grafitti este o artă, un mod de viață care face parte din cultura hip-hop. Alții văd în desenele grafiti doar o golănie, un comportament anti-social şi interzis de lege. Mai  nou, ţinta unor grafferi a fost și automobilul unui șofer din capitală care a parcat pe spațiul verde în apropiere de o grădiniță de pe strada Florilor din sectorul Râșcani al capitalei.

Șoferul ghinionist și-a găsit în această dimineață automobilul de model Mitsubishi Colt vandalizat. Portierele, geamurile, parbrizul şi luneta automobilului, toate au fost vopsite cu spray de culoare roșie, de către persoane necunoscute. Imaginile au fost făcute publice pe o rețea de socializare. La prima vedere se pare că ar fi vorba de o răzbunare, mai ales că automobilul era parcat într-un loc interzis.

Să fie oare o nouă metodă de a lupta cu șoferii care parchează neregulamentar? Reprezentanții Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, nu au răspuns la telefon pentru a preciza dacă a fost pornită o cauză penală pentru huliganism în acest sens. Contactată telefonic, Svetlana Scripnic, ofițerul de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, a declarat pentru Autoexpert.md că, în această dimineaţă, începând cu orele 05:00, la poliție s-au adresat mai multe personae din sectorul Râșcani, de pe strada Miron Costin, strada Florilor dar și cartierul Poșta Veche, care au denunţat acţiunile de vandalizare a automobilelor parcate.

În total, 10 automonbile au căzut victime huliganilor, şi de la toate au fost sustrase placuțele de înmatriculare înregistrate atât în cât şi peste hotare. Scripnic susține că urmează să fie inițiate dosare penale pentru furt și deteriorarea intenționată a bunurilor altei persoane. În present oamenii legii sunt în căutarea făptașilor.

11741721_538434716304624_116010001_n

11749359_538434719637957_2069639888_n

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ