Mai multe BMW-uri E46 au airbag-uri ”ucigașe”! A fost anunțat Recall!

323

BMW Australia a anunțat o rechemare în service ”de urgență” pentru 12.700 de mașini în caroseria E46, produse între 1997 și 2000! Airbag-urile pot acționa ca o grenadă cu fragmentare!

Bine nu are chiar același impact, dar ideea e că la activare, airbagul, poate arunca în aer multe fragmente metalice, provocând traume semnificative și poate chiar și deces. Două cazuri deja au fost înregistrate, dintre care unul fatal. Iată de ce reprezentanța BMW în Australia a decis să intervină imediat!

Astfel au fost rechemate în service 12700 de automobile pentru a fi verificate și înlocuit airbagul. În unele cazuri BMW poate chiar să insiste să cumpere mașina de la proprietar, pentru a o exclude din circulație.

A fost publicată și o listă de 254 de pagini în care se conțin codurile de caroserie (VIN CODE) cu mașinile vizate.

Noi am încercat să aflăm dacă nu cumva și BMW-urile din Europa sunt afectate de acest recall, contactând telefonic dealerul local BMW în Moldova, AutoSpace SRL, însă fără rezultat…Nu ne-a răspuns nimeni.

Apropo, australienii le vor oferi și mașină la schimb, pentru a s putea deplasa, pe perioada reținerii BMW-ului lor în service!

NICIUN COMENTARIU