Încă în primăvara lui 2017, apelasem compania responsabilă de reparaţiile efactuate pe bd Ştefan cel Mare, compania Delta A.C.M. ’93 S.R.L., pentru a afla mai exact când şoferii din capitală, vor putea circula regulamentar, respectând marcajul rutier. Cu alte cuvinte, când va fi acesta aplicat.

În acel început de lună Mai, am primit asigurarea că „spre sfârşitul lunii mai, început de lună iunie, vom vedea şi primile dungi de vopsea albă aplicate peste stratul de asfalt proaspăt!”

De altfel la următoarea mea întrebare, legată de riscul sporit de accidente rutiere, nu am primit decât un răspuns tacit, de confirmare evident, că acest risc ar exista. Însă nimeni nu pare să fie prea mult deranjat. Acum spre marea bucurie a automobiliştilor, în prag de sărbătoare naţională, au apărut peste noapte şi marcajele rutiere, pe tronsonul cuprins între strada Puşkin şi Ismail. Doar că…

Iniţial, în pachetul BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare), erau incluse în lista de lucrări, atât instalarea semnalizatoarelor rutiere, cât şi aplicarea marcajului rutier. Pentru acest scop, au fost alocaţi bani companiei care a câştigat licitaţia. Astăzi însă, din surse demne de încredere, aflăm că pentru a finisa lucrările, au fost din nou, alocaţi bani, din bugetul municipal!

Pe lângă faptul că nu au fost respectaţi termenii de executare a lucrărilor şi am tot fost duşi de nas, acum aflăm că nu vom avea de întors doar banii oferiţi de BERD, dar că a mai secat niţel şi bugetul municipal.

Ai obosit de circulaţia rutieră haotică pe bd Ştefan cel Mare din capitală? Aflâ când va fi aplicat marcajul rutier şi de ce nu s-a făcut până acum!

NICIUN COMENTARIU