Maserati SUV va fi complet diferit de Jeep Grand Cherokee

23

Maserati SUV va fi complet diferit de Jeep Grand Cherokee

Existau mai multe speculaţii conform cărora Maserati ar putea cădea în derizoriu cu un prim SUV construit complet pe scheletul fratelui de concern Jeep Grand Cherokee, însă italienii au înţeles cât de importantă este identitatea unui model şi au decis să înrudească cât mai puţin primul lor SUV cu omologul american.

Modelul off-road, inspirat de conceptul Kubang şi numit Levante, ar urma să preia multe din tehnologiile fraţilor Quattroporte şi Ghibli. Structura va fi bazată pe componente împrumutate de la cele două sedanuri, în vreme ce caroseria va fi construită aproape în întregime din aluminiu pentru a reduce masa totală.

Chiar şi aşa însă, continuă să fie inevitabil transplantul de organe de la Chrysler, doar că Maserati promite că va prelua doar câteva componente ce ţin de electronică.

Maserati plănuia să construiască modelul 4×4 în cadrul uzinei Chrysler din Jefferson, America de Nord, însă cererea mare primită pentru Jeep Grand Cherokee i-a făcut pe italieni să se orienteze către o fabrică din Italia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ