Shandong Fengde, este o companie chineză, producătoare de mașini electrice low cost și low speed (LSEV), care de curând a mai lansat două modele noi. Una seamănă cu Range Rover Evoque, iar cealaltă cu Mercedes-Benz GLE.

În China, numărul total de mașini electrice vândute în 2017 s-a ridicat la 468.000 de unități, iar în 2018 această cifra s-ar putea dubla, scriu analiștii. Procesul este încurajat și de autorități care și-au pus în plan să crească parcul de vehicule electrice până la 2 milioane de unități, către finele anului 2020. Pentru companiile locale, acest impuls este exact ce au ei nevoie pentru a lansa și mai multe modele noi.

Și pentru că există o competiție între producători, constructorii vor încerca să atragă clienții de partea lor cu designul, capitol la care chinezii știm foarte bine că stau cam prost, din moment ce copiază tot ce pot și ce văd. Tendințele în materie de modă sunt în continuare aceleași, cu Range Rover și Mercedes-Benz în topul favoritelor, motiv din care și LSEV-urile de mai jos sunt inspirate din Evoque și GLE. Ce-i drept, doar în partea frontală.

Aceste vehicule caraghioase sunt echipate cu motoare electrice capabile să le accelereze până la viteza de 50km/h. Asta e tot ce trebuie să știți despre ele, pentru că plasticul ieftin și calitatea proastă a asamblării se poate vedea și în poze. Ah da, ar mai și fi prețul. Urâțenia cu trăsături de Mercedes începe de la 3.900 de dolari…

 

NICIUN COMENTARIU