Mașina lui James Bond vîndută la licitație cu 3,4 mln $!

36

Aston Martin DB10, mașina lui James Bond, a fost construită pe platforma modelului V8 Vantage. Spre deosebire de modelul de serie, supercarul dispune de o caroserie din fibră de carbon iar interiorul a fost asamblat manual.

Aston-Martin-DB10-DB9

Propulsorul este un V8 de 4,7 l volum capabil să pună la dispoziție 436 CP. Totuși, cireașa de pe tort o reprezintă cutia de viteze, una manuală în 6 rapoarte. Chiar dacă pare straniu  explicația este una simplă, super agentul James Bond prefără singur să schimbe treptele de viteze!

Modelul DB10 a fost scos la licitație de către casa Christie’s și reprezintă unul din cele 10 exemplare produse de Aston Martin pentru acest film. După filmări, din cele 10 mașini au rămas ”supravețuit” doar 3! Una a fost ridicată de Aston Martin, a doua a procurat-o compania Eon Productions iar a treia, cu autograful actorului Daniel Craig a fost scoasă la licitație.

Aston-Martin-DB10-2

Aflați că prețul pe care l-a plătit noul proprietar este unul pipărat – 3,425 mln USD, deși anterior, se vorbea că prețul nu va depăși suma de 2,1 mln USD.

Bani ridicați la licitație vor fi destinați instituției de caritate ” Medicii fără frontiere”!

editor: Andrei Tabuica

NICIUN COMENTARIU