Mașinile viitorului nu vor mai avea difuzoare audio! Stâlpii se transformă în tweetere, panourile în boxe, iar acoperişul devine un subwoofer

461

Un lucru important pentru șofer în timpul condusului este muzica. Cea care te poate liniști într-un trafic aglomerat, sau să te umple de energie la drum lung.

În prezent, mașinile sunt dotate cu sisteme audio performante chiar din uzină, iar dacă nu ești satisfăcut de calitatea sunetului, piața sistemelor audio și componentelor ale acesteia îți oferă soluții din belșug.

Dar ce reacție veți avea dacă vă spunem că mașinile viitorului nu vor avea difuzoare deloc! Sună incredibil, însă cei de la Continental declară că vor să transforme intriorul vehiculului într-un fel de boxă, în loc de a instala numeroase difuzoare reale.

Sistemul proiectat funcționează prin plasarea dispozitivelor speciale ce produc sunetul din diferite părți ale salonului mașinii, acestea generând vibrații prin materialul folosit la interior. Astfel, stâlpii se vor transforma în tweetere, panourile portierelor în boxe, iar acoperișul va fi pe post de subwoofer!

În acest moment sistemul inovativ se află la etapa de concept, însă dacă ar fi să urmărim viteza de dezvoltare a industriei auto, am putea să ne așteptăm la un asemenea sistem audio chiar în următorii ani, instalat pe vreun EV futuristic.

NICIUN COMENTARIU