Mașinile viitorului vor avea roți de 24-26 de inch, suțin oficialii General Motors

1419
Audi jante R24 inch

Au fost vremuri când roțile de 13 inch erau considerate o normalitate, iar R14-R15 deja se transforma în tuning. Astăzi nici măcar cu R18 nu mai uimești pe nimeni, iar cu ultimile tendințe, acest indice va crește și mai mult.

Cu jante de R18 inch sunt echipate deja o bună parte din mașinile noi. Chiar și cele de clasă medie, se pot lăuda de fabrică cu roți de R19 inch, iar constructorii premium au ridicat standardul la 20-21 de inch. Cele mai noi SUV-uri de lux te pot șoca acum cu jante de până la 22 de inch, iar potrivit unor oficiali americani, acest indice va continua să crească.

La ziua de astăzi, orice designer va putea spune, că percepția unui automobil mare/lung/lat/impunător, în ochii cumpărătorilor este direct influențată de mărimea roților cu care este echipat. În 2019, jantele de 18 inch sunt considerate deja mici…

Întrebat despre cât de mult ar putea crește în dimensiuni roțile, în viitorul apropiat, oficialul de la General Motors a declarat că vom vedea roți de R24 și R26 de inch, iar constructorul american deja proiectează astfel de componente.

Totodată, discurile de frână, etrierii, culorile și formele acestora, la fel sunt văzute ca parte componentă a unui design, inseparabile și total dependente de stilistica unui automobil. Astfel că cele două vor merge mână în mână în următorii ani.

De altfel nici nu îmi pot imagina cum ar arăta jantele de 24 de inch în combinație cu discuri de frână de 230 de mm, etrieri ruginii sau tamburi pe puntea spate.

NICIUN COMENTARIU