Medicii împreună cu inginerii echipei Mercedes de Formula 1, au dezvoltat un sistem inovator pentru a combate coronavirusul

3357

Lupta cu noul coronavirus continuă! Iar savanții britanici în comun cu inginerii echipei Mercedes de Formula 1, prezintă un sistem inovator care va ușura considerabil munca medicilor și le va da mai multe șanse de însănătoșire celor infectați!

Este vorba despre un sistem inovator care susține respirația, dezvoltat de savanți, medici și inginerii echipei Mercedes de Formula 1, în mai puțin de o săptămână! Acesta reprezintă un pas intermediar între masca de oxigen și sistemul de ventilație.

Parteneriatul a fost alcătuit din specialiști de la University College London (UCL),University College London Hospital (UCLH) și de inginerii echipei Mercedes-AMG Petronas Formula One Team . Aceștia au dezvoltat un sistem care livrează oxigenul spre plămâni fără a fi nevoie de un ventilator! Informația este furnizată de publicația britanică Express.co.uk. 

Reprezentanții proiectului susțin că invenția lor ar putea salva multe vieți. Noul sistem rezolvă decalajul dintre o mască de oxigen și nevoia de ventilare completă, ce presupune sedare și o procedură invazivă.

University College London a mai precizat că invenția a primit deja recomandarea din partea Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), care se ocupă de aprobarea dispozitivelor medicale din Regatul Unit al Marii Britanii.

NICIUN COMENTARIU