Noul Mercedes-AMG A35, care reprezintă cel mai accesibil AMG la moment, a fost prezentat jurnaliștilor în cadrul Salonului Auto de la Geneva! Hot-hatch-ul german se pare că vine să îi facă praf pe principalii săi concurenți Golf R și Audi S3.

Noul Mercedes-AMG A35 se laudă în primul rând cu un exterior care a primit o serie de elemente inspirate din motorsport. Printre acestea se numără spoilerele agresive, prizele de aer regândie și un eleron masiv pe ușa portbagajului. La posterior mai observăm două terminații ale sistemului de evacuare și difuzor absolut nou. Deja în varianta de bază, AMG A35 va fi încălțat cu jante cu diametrul de 18 inch.

La capitolul interior, germanii se laudă cu noul sistem de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) care comunică cu pasagerii prin intermediul unui ecran tactil. Tot aici găsim și ceasurile de borddigitale care acum vin cu o temă specială Supersport, dedicată anume acestei versiuni. AMG A35 va avea și un nou volan sport AMG cu zone tactile. Pentru ieșirile pe circuit, nemții au pregătit opțional și sistemul AMG Track Pace.

Dacă nu aveți răbdare să aflați detalii despre motorizare, vi le spunem imediat! Noul Mercedes-AMG A35 4Matic, este echipat cu noul motor de 2.0 litri volum derivat din versiunea M260, propulsor pe care îl întâlnim deja în gama Clasa A. Unitatea de propulsie este forțată să livreze 306 cai putere și un cuplu maxim de 400 Nm.

Motorul este cuplat la o cutie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj AMG Speedshift. Puterea generată de propulsor este livrată către toate cele patru roți cu ajutorul sistemului de tracțiune integrașă AMG Performance 4Matic. Astfel compacta germană este capabilă de o accelerare de la 0-100 km/h în doar 4.7 secunde, viteza maximă fiind limitată electronic la pragul de 250 km/h.

Pentru noul AMG A35 vor fi disponibile cinci moduri de rulare: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ și Individual. Totodată, nemții oferă și sistemul AMG Dynamic Select cu două setări Basic și Advanced, dar și amortizoare adaptive capabile să reacționeze automat în funcție de modul de rulare ales.

La moment, reprezentații companiei Mercedes, țin în secret prețul compactei, însă cunoaștem că listele de pre-comenzi vor fi deschise pe parcursul lunii octombrie, astfel prețul curând va fi făcut public. Primii clienți care vor cumpăra noul Mercedes-AMG A35, își vor primi mult așteptatele vehicule de performanțe deja în luna ianuarie a anului 2019!

NICIUN COMENTARIU