Mercedes-Benz C63 T AMG

31

Mercedes-Benz C63 T AMG

Tunerul german stă cât stă şi tot la Mercedes-Benz ajunge. Acum i-a venit rândul modelului familist Mercedes-Benz C63 AMG T-modell/wagon să intre în atelierul celor de la Kicherer şi să plece de acolo încărcat cu fel şi fel de accesorii, dar şi ceva mai rapid decât a venit, pentru că a fost echipat şi cu putere mai multă. Totuşi, să vedem pe rând despre ce e vorba şi ce-i va face pe tătici să zâmbească.

Pe de-o parte, din punctul de vedere al aspectului exterior, cei de la casa de tuning au adăugat un kit aerodinamic în care sunt incluse mai multe elemente, printre care unele realizate din fibră de carbon. Astfel, dacă priveşti mutra maşinii, vei observa că mai jos de emblema înnegrită integrată în grila modificată a fost montat un spoiler nou, care este destul de discret. Apoi, în lateral vei vedea pragurile mai dolofane şi setul de jante cu dimensiuni de 20 de inci. Aruncă o privire în parte din spate şi vei observa că acolo a apărut un difuzor din care ies cu tupeu cele patru ţevi de eşapament.

Pe de altă parte, în privinţa performanţelor Kicherer a vrut să aibă un cuvânt de spus. Sau mai multe. Pentru început, ar trebui să precizăm că maşina are o gardă la sol ceva mai joasă. Apoi, tunerii au lăsat suspensiile în pace şi s-au apucat de modificat puterea motorului. Astfel, s-a intervenit asupra ″firavului″ propulsor V8 de 6.3 litri care a primit din fabrică 451 CP şi 600 Nm cuplu, iar după intervenţia Kicherer, puterea a crescut până la 542 CP şi 640 Nm.

Prin urmare, sprintul de la 0 la 100 km/h se poate realiza în 4,2 secunde, iar viteza maximă este de aproximativ 320 km/h.

Sursa: TOPGEAR

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ