Mercedes-Benz își lărgește treptat gama SUV-urilor, iar cel mai recent model care urmează să apară este GLB. Cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, constructorul german a prezentat un concept pentru GLB foarte apropiat de versiunea de serie, care cel mai probabil va fi prezentată în toamna acestui an înainte de startul vânzărilor din prima parte a anului 2020.

Noul model este dezvoltat pe aceeași platformă ca și noua generație A-Class, conceptul GLB fiind un SUV compact poziționat în gamă, între GLA și GLC. Acesta are o lungime de 4.634 mm, cu 217 mm mai mare decât GLA, în timp ce lățimea atinge 1.890 mm, cu un plus de 89 mm, iar înălțimea este de 1.900 mm. Conceptul poate acomoda până la 7 locuri datorită unui ampatament de 2.829 mm.

Designul exterior împrumută numeroase elemente de la GLS și noul G-Class, precum grila frontală de dimensiuni mari, farurile și stopurile, care cel mai probabil vor fi păstrate și pe versiunea de serie. Conceptul este echipat cu jante de 17 inch finisate în două culori.

Habitaclul este de asemenea preluat în mare parte de la alte modele de segment compact, inclusiv A-Class și B-Class, dar diferă prin faptul că include și unele elemente îmbrăcate în piele și elemente speciale de tapițerie specifice unui concept.

GLB este primul vehicul de segment compact din gama Mercedes-Benz care include un rând suplimentar cu două scaune, despre care germanii afirmă că asigură confort pentru două persoane de înălțime medie.

Mercedes-Benz afirmă că planșa de bord a fost preluată aproape integral de la noua generație B-Class, astfel că include noul sistem de infotainment MBUX care a debutat pe A-Class. Printre noutăți se numără și o serie de elemente specifice modelelor pregătite pentru off-road, în special în partea inferioară a planșei de bord.

Sub capotă, conceptul este echipat cu un benzinar de 2.0 litri volum care generează 224 de cai putere și un cuplu maxim de 350 Nm, fiind acompaniat de o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj 8G-DCT și de sistemul de tracțiune integrală 4Matic.

Cu toate acestea, este foarte posibil ca viitoarea versiune de serie să fie echipată cu aceeași gamă de motoare ca și Mercedes-Benz A-Class, inclusiv cu o serie de unități diesel. De asemenea, este posibil că divizia Mercedes-AMG să lanseze ulterior și o versiune de performanță cum ar fi GLB 35!

SUV-urile reprezintă cel mai important segment pentru Mercedes-Benz, ca urmare a faptului că o treime dintre unitățile vândute la nivel global în anul 2018 au avut acest tip de caroserie.

NICIUN COMENTARIU