Mercedes-Benz respinge orice acuzaţie de fraudare a testelor de emisii

23

După ce Volkswagen a recunoscut că a trişat la testele de emisii de noxe, guvernul german a luat în vizor mai toţi producătorii de automobile din ţară pe care i-a şi supus unor verificări la DUH (Deutsche Umwelthilfe). Printre aceştia se numără şi Mercedes-Benz, BMW sau Porsche. 

Am vrea să vă amintim şi despre faptul că recent, revista AutoBild a venit cu acuzaţii similare în adresa companiei bavareze BMW. Colegii de la AB mărturisind că noul X3 depăşeşte limitele legale de până la 11 ori, acuzaţii pe care BMW le-a respins ulterior. Mercedes-Benz însă, s-a apărat din start, informând mass-media despre faptul că producătorul de automobile din Stuttgart „nu a utilizat şi nici nu va utiliza vreodată, dispozitive care să păcălească inspecţiile tehnice”.

Mai mult de atât, reprezentanţii Daimler au declarat că sunt implicaţi activ în cercetarea şi dezvoltarea de noi tehnici şi metode de măsurare a emisiilor nocive în condiţii de exploatare, pe drumurile publice şi nu în laborator, colaborând în special nu doar cu autorităţile germane dar şi cu cele din UE şi SUA.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ