Mercedes-Benz şi-a depăşit rivalii de la Audi şi BMW mai devreme decât planificase!

86

Mercedes-Benz se poate bucura de o nouă victorie în cursa pentru cele mai bune vânzări. Constructorul auto din Stuttgart şi-a depăşit concurenţii cu peste 72.000 de unităţi livrate, ajungând la un total de 1.468.752 de modele vândute pe parcursul celor nouă luni ale anului 2015, scrie automarket.ro.

Raportul financiar al companiei a fost publicat recent, iar experţii sunt de părerea că rezultatele ar trebui să îi îngrijoreze pe cei de la BMW şi Audi, mai ales că cei din urmă (Audi) au reuşit să convingă numai 1.347.950 de maşini. Producătorul de automobile cu sediul la Munchen, adică BMW, a rămas pe locul doi în acest clasament, pierzând poziţia de lider, însumând un total de 1.395.780 de maşini, chiar dacă cifra vorbeşte de o creştere cu aproape 6% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Succesul celor de la Mercedes-Benz se datorează în mare parte pieţei din China, unde compania a vândut cu 39% mai multe automobile decât anul trecut, în timp ce Audi a livrat cu 0.3% mai puţine maşini comparativ cu aceaşi perioadă a anului 2014. Se pare că investiţia de 720 milioane de euro, în fabrica dedicată producţiei de modele care să se vândă pe piaţa locală şi-a spus cuvântul!

Amintim că Mercedes-Benz anunţa în urmă cu ceva timp că planifică să devină din nou lider mondial în vânzări în segmentul premium până la finele anului 2020, însă, spre fericirea lor, acest lucru s-a întâmplat mult mai devreme, cu un avans de cinci ani!

sursa: automarket.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ