Mercedes oferă detalii despre viitoarea limuzină electrică EQS! Modelul ar putea debuta chiar în această toamnă

441
Sursă imagine: Autobild.de

Gama modelelor electrice EQ al producătorului Mercedes-Benz urmează să devine mai mare. Până la sfârșitul anului 2019, nemții planifică ca să aibă în portofoliu patru modele pur electrice!

Pe lângă SUV-ul EQC, care deja a reușit să cucerească simpatia clienților, familia de vehicule electrice a constructorului din Stuttgart va include și o navă amiral inspirată de S-Class. Modelul se va numi EQS, iar o seie de prototipuri ale acestuia, au fost deja surprinse în timpul testelor.

La capitolul design, viitorul EQS ar urma să preia careva linii de design de la CLS, dar va integra și elemente care deja le-am apreciat pe S-Class facelift și pe noul Mercedes-AMG GT 4-door Coupe. La interior, EQS va oferi un spațiu ceva mai modest decât S-Class, iar tehnologiile cu siguranță vor fi preluate de la nava amiral a constructorului german.

Noul EQS va fi primul model din gama EQ care va primi platforma MEA (Modular Electric Architecture), arhitectura gândită special de nemți pentru vehiculele electrice. Conform unor surse, sedanul electric va fi echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare axă. Și EQC folosește o arhitectură asemănătoare, iar în cazul SUV-ului, cele două motoare electrice oferă 408 CP și 760 Nm. Se presupune că, în cazul lui EQS, resursele disponibile vor fi ceva mai generoase. În ceea ce privește bateria, aceleași surse menționează un acumulator cu o capacitate de 90 kWh, o valoare suficientă pentru a oferi o autonomie curpinsă între 400 și 500 de kilometri.

Surse apropiate companiei menționează că, viitoarea limuzină electrică ar putea fi prezentată oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care își va deschide ușile la începutul lunii septembrie.

NICIUN COMENTARIU