Mercedes suspectat de autoritățile germane că ar fi trucat testele pentru emisii. Circa 600 de mii de unități C-Class și G-Class ar putea fi rechemate

134

Se pare că, compania Mercedes se confruntă cu o perioadă deficilă î perioada sa de activitate. Autoritatea Federală de Transport din Germania suspectează că, compania din Stuttgart a utilizat un dispozitiv pentru trucarea testelor de emisii pentru circa 600.000 de unități C-Class și G-Class, care ar putea fi rechemate în service.

La numai o zi după ce Mercedes a anunțat un recall de circa 1.000 de unități pentru modelul Vito, publicația germană Der Spiegel scrie că, autoritățile suspectează producătorul german în folosirea unui dispozitiv pentru trucarea emisiilor pentru C-Clas și modelul de off-road G-Class. La moment, cele două părți preferă să fie precaute în declarații. Ministrul Transporturilor din Germania anunțând că a solicitat Autorității Federale de Transport (KBA) să analizeze caz, aceștia la rândul lor au refuzat să comenteze speculațiile.

Cei de la Daimler au afirmat că, cel puțin pentru moment, KBA nu a solicitat o întâlnire pe marginea acestui subiect, însă nu au dorit să comenteze informațiile. Daimler a anunțat anterior că va face apel la decizia KBA în privința recall-ului pentru Vito și că va merge inclusiv în instata dacă va fi cazul.

NICIUN COMENTARIU