Moldovenii fac primii pași în direcția automobilelor electrice, cu 54 de EV-uri înregistrate în țară. Iar Chișinăul le vine în întâmpinare cu câteva stații de reîncărcare dedicate.

În total, sunt 10 la număr, scrie știri.md cu referire la diez.md. O unitate este instalată în sectorul Râșcani, 1 la Petricani, 1 la Buiucani, 4 în centru, încă una la Botanica și două la Ciocana.

În 2019, alte 14 noi staţii de încărcare a automobilelor electrice vor fi instalate pe principalele trasee urbane din Republica Moldova. Achiziţia va fi realizată datorită unui parteneriat dintre Fondul pentru Eficienţă Energetică şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, în cadrul Proiectului Orașe Verzi Durabile.

În total, în 2017 în ţară erau 938.058 autovehicule, marea majoritate fiind mai vechi de 11 ani. 14% din volumul total de emisii de gaze cu efect de seră revine sectorului transporturilor.

În multe țări ponderea automobilelor electrice depășește deja 1% din cuantumul total al vehiculelor. Pentru Moldova, o cotă de 1% ar însemna 10.000 de vehicule electrice.

NICIUN COMENTARIU