Ministerul Justiției a lansat campania: „Nu te lăsa condus de alcool! Cineva drag te așteaptă acasă”

115
ministerul justitiei din moldova

Vineri, 20 ianuarie, a fost lansată campania de prevenire a consumului băuturilor alcoolice la volan: „Nu te lăsa condus de alcool! Cineva drag te așteaptă acasă”. 

Campania este organizată de către Inspectoratul Național de Probațiune al Ministerului Justiției și Inspectoratul Național de Patrulare din cadrul Inspectoratului General al Poliției, cu suportul și asistența financiară a Uniunii Europene.

Acest proiect social se va desfășura în perioada 20-27 ianuarie și presupune acțiuni comune ale consilierilor locali însoțiți de  echipajele poliției de patrulare care vor informa conducătorii auto despre influența negativă a alcoolului, despre riscurile, consecințele pe care și le asumă când sunt la volan în stare de ebrietate.

Această campanie se desfășoară în contextul creșterii numărului șoferilor băuți (de multe ori într-o stare avansată), al accidentelor provocate de către aceștia, dar și al persoanelor decedate. Consilierii Serviciului de Probațiune sunt cei care supraveghează executarea pedepselor aplicate șoferilor în stare de ebrietate la volan, sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității.

Mai multe detalii despre campanie găsiți aici

sursa: www.justice.gov.md

poza: sputnik.md

 

NICIUN COMENTARIU