Mitsubishi riscă să ajungă în faliment! Află ce eroare a adus compania în prag de disperare

459

Brandul Mitsubishi riscă să rămână doar o istorie frumoasă a unui producător de automobile care a eşuat lamentabil în cariera sa. Asta după ce, marca niponă a ajuns în vizorul autorităţilor pe motiv că ar fi trişat la testele de consum, de-a lungul a mai bine de 25 de ani de zile! Scandalul s-a extins şi pe continentul american, unde NHTSA a pornit propriile investigaţii, iar la bursă, acţiunile companiei au scăzut cu 50%!

Pentru Mitsubishi, lucrurile nu arată deloc bine acum. Constructorul nipon abia dacă se mai menţine pe linia de plutire însă, iată că acum, o nouă lovitură ar putea pune punct în istoria companiei. Mitsubishi Motors Corporation este acuzată că ar fi prezentat date false în ce priveşte consumul de carburanţi, iar Ryugo Nakao, vice-preşedintele MMC, a recunoscut că diverse modele ale producătorului, au apelat la diferite metode de păcălire a testeleor de consum, încă din 1991.

Înşelăciunea a ieşit la iveala recent, după ce Nissan a făcut o plângere în acest sens, având în garajurile sale o flotă de peste 400.000 de unităţi pe care Mitsubishi le-ar fi fabricat pentru ei. Acest lucru a dus la demararea unei anchete care a şi demonstrat că MMC a indus în eroare opinia publică mulţi ani la rând. Drept urmare a acestui scandal, acţiunile companiei la bursele din Japonia au scăzut cu 50%, o lovitură catastrofală pentru o companie care nici până acum nu o ducea foarte bine.

O comisie specială de investigaţii va cerceta amănunţit problema iar în următoarele trei luni am putea afla şi cine sunt vinovaţii. Multe voci însă, susţin că Mitsubishi este deja în prag de faliment!

NICIUN COMENTARIU