Modelele Mercedes ar putea folosi plastic produs din deșeuri reciclate!

129

Concernul Daimler va începe să utilizeze deșeuri reciclate de uz casnic pentru a produce diverse piese auto din plastic pentru modelele din gama Mercedes-Benz. Proiectul pilot este implementat în colaborare cu startup-ul israelian UBQ Materials.

Tehnologia dezvoltată de UBQ permite transformarea deșeurilor organice într-un biomaterial ecologic similar cu termoplasticul obișnuit. Inginerii companiei susțin că acesta ”este cel mai inofensiv plastic pentru mediul înconjurător, care există în prezent”. Procesul de obținere a materialului nou, începe de la prelucrarea deșeurilor menajere solide, care în proporție de 70-80 % sunt constituite din materie organică, iar la celelalte 20-30% sunt plastic.

Materialele organice se descompun în lignină, celuloză, fibre și zahăr, după care sunt amestecate din nou formând o soluție specială. Pentru a obține un material termoplastic inovator, se adaugă polimeri reciclați. Invenția celor de la UBQ este deja utilizată pentru a crea caroseria unui electrocar numit Luca, dezvoltat de studenții de la Universitatea Tehnică din Eindhoven.

Daimler intenționează astfel, să evalueze perspectivele utilizării bioplasticului în modelele de serie.

NICIUN COMENTARIU