Compania Volvo continuă seria de acțiuni care tind să îmbunătățească siguranța șoferului, prin implementarea unui sistem de detecție a distragerilor și a condusului obosit sau beat la volan.

Sistemul cu pricina folosește camere speciale de luat vederi care urmăresc mișcarea ochilor conducătorului auto și, în cazul în care acesta dă semne de neatenție sau oboseală, mașina va trage automat pe dreapta! Evident, în deplină siguranță.

Desigur, urmărirea mișcării ochilor nu este singurul detaliu comportamental luat în calcul de sistemul de detecție, la fel se vor urmări reacțiile bruște și dese, sau părăsirea repetată a benzii de rulare. Aceste „simptome”, mașinile moderne s-au învățat deja să le pot citească cu ușurință.

Volvo s-a pregătit din start de valul de scepticism privind colectarea datelor video și a declarat că, acestea vor avea un mod de funcționare neinvaziv: „Camerele nu vor înregistra, iar datele nu vor fi culese fără acordul prealabil al utilizatorului. Soluțiile tehnice de implementare urmează a fi stabilite.”

Producătorul suedez va adăuga acest sistem suitei de dotări de siguranță începând cu anul viitor. Tot de atunci, limita maximă de viteză a modelelor Volvo va scădea la 180 km/h.

NICIUN COMENTARIU