Un şofer nu tocmai inteligent a fost reținut de către echipajele #INP, după ce a fost văzut deplasându-se cu viteză excesivă pe trotuar! Pentru impresie totală acesta avea instalat și conectat ilegal pe mașină un girofar, scrie serviciul de presă al instituţiei.

Aşa se face că în Moldova, diferite mărci şi branduri auto sunt asociate cu un handicap special, al şoferilor şi/sau proprietarilor acestor maşini. În cazul celor cu Skoda, mulţi îşi imaginează că fac parte din vreo structură aparte, de forţe speciale nerecunoscute şi independente, care le permit să acţioneze aşa cum vor ei şi contrar legii. Pseudo-gangsteri, unii şi pseudo-poliţai alţii.

În ambele variante, se pune accent pe apartenenţa la un grup aparte, de cele mai dese ori, imaginar. Şi iată că aceste convingeri autoinduse, sunt periculoase pentru cei din jur, mai ales când aceşti oameni, îşi permit mai mult decât permite legea de fapt.

Exemplu, bărbatul în vârstă de 34 de ani, care în dimineaţa zilei de 31 decembrie circula pe trotuar, cu viteză excesivă, la volanul automobilui său, Skoda Octavia (facelift), cu girofarul instalat şi conectat ilegal. Pentru că există un anume codice, care le interzice indivizilor să fie „posedaţi” de bunul simţ, conducătorul auto, somat de către poliţişti să oprească, a refuzat să se supună şi a încercat să scape de urmărire.

De la intersecția străzilor Ismail cu Kogălniceanu, unde a accidentat un automobil parcat pe trotuar, acesta şi-a continuat circul până când a fost stopat și reținut la intersecția străzilor Independenței cu Traian.

NICIUN COMENTARIU