Moldova, locul 5 in lume dupa accidente rutiere

”Ne putem mândri!” Suntem locul cinci în topul țărilor cu cele mai multe accidente rutiere înregistrate pe traseele naționale! Și asta nu e singura statistică de care se pot bucura moldovenii.

Într-un top mondial, din 138 de țări, noi suntem pe locul 128, după calitatea drumurilor pe care circulăm. Intersecții şi treceri de pietoni proiectate contrar normelor, lipsa parapetelor de protecție, a indicatoarelor sau marcajului sunt doar câteva dintre problemele de siguranţă rutieră.

„Punctele negre”, care atenționează șoferii despre porțiunea de drum cu risc sporit de accidente continuă să se înmulțească și să se dezvolte în toată țara, mai rău decât acneea la un adolescent.

Nicu Gușan a mers pe teren cu Ilie Bricicaru, expert internaţional în siguranţă rutieră, pentru a vedea de ce un drum reabilitat nu înseamnă neapărat și unul sigur.

Concluziile s-ar putea să te motiveze să nu mai ieși din casă!

PUR ŞI SIMPLU Drumuri bune pentru accidente

Republica Moldova se află pe locul cinci în Europa după numărul de accidente şi pe 128 din 138 într-un top mondial al calităţii drumurilor. Intersecții şi treceri de pietoni proiectate contrar normelor, lipsa parapetelor de protecție, a indicatoarelor sau marcajului sunt doar câteva dintre problemele de siguranţă rutieră. Harta traseelor naționale este împânzită de zeci de „puncte negre”; reparaţii de milioane de euro, care ar fi trebuit să sporească securitatea circulaţiei, în realitate, pun în pericol participanţii la trafic, iar autoritățile țin în sertare strategii naționale dedicate siguranței rutiere. Nicu Gușan a mers pe teren cu Ilie Bricicaru, expert internaţional în siguranţă rutieră, pentru a vedea de ce un drum reabilitat nu înseamnă neapărat și unul sigur.

Опубликовано Radio Europa Liberă Moldova Понедельник, 4 ноября 2019 г.

 În tot Ministerul Economiei și Infrastructurii nu există un om care să poată spune două vorbe despre Strategia Națională privind Siguranța Rutieră, un document înghețat de aproape zece ani.

• Administrația de Stat a Drumurilor pasează responsabilitățile către autoritățile locale și poliție.

• Timp de trei ani, au fost constatate peste 100 de cazuri privind nerespectarea regulilor de întreținere a drumurilor și de asigurare a securității rutiere.

• Peste 80 de puncte negre pe drumurile publice. Ce se întâmplă cu aceste sectoare periculoase de drum? Nimic. Oamenii continuă să moară acolo.

NICIUN COMENTARIU