Motocicliștii protestează acum în fața IGP! Iată care le sunt cerințele

720
FOTO: ProTV

Un accident teribil care a furat viața unui motociclist a stârnit multe controverse și semne de întrebare. Există presupuneri că polițiștii încearcă mușamalizarea cazului.

În legătură cu aceasta, mai mulți motocicliști au venit să ceară dreptate și imparțialitate. Meetingul, organizat în fața Inspectoratului General de Poliție din Municipiul Chișinău, a fost anunțat pe mai multe pagini și grupuri de Facebook, cu începere de la orele 16:00.

Organizatorii au invitat nu doar amatorii de motociclete ci și automobiliștii să fie solidari cu ei, invocând faptul că o asemenea nedreptate se poate întâmpla cu oricine. Totodată bikerii cer să fie atras la răspundere polițistul vinovat de comiterea accidentului și cer explicații.

Amintim că acțiunile oamenilor legii în urma accidentului rutier fatal, cu implicarea mașinii echipajului INP a lăsat multe semne de întrebare, iar martorii susțin că vinovați de moartea tânărului se fac chiar oamenii legii.

Un alt bărbat susține că ”poliţiştii au preferat să telefoneze în loc să acorde primul ajutor medical, iar de pe motocicleta tânărului decedat ar fi dispărut camera de bord”. 

Ba chiar acesta care a fost la volan, era chiar o luare de râs de la bun început. Nu realiza ceea ce s-a întâmplat, până nu a auzit, că s-a transmis de la spital, că băiatul e decedat. Tocmai atunci a început să-și piardă cunoștința. Eu nu știu ce acte erau ori teatrale, ori ceva de genul„, a spus motociclistul, Nicolae Delean.

Sora motociclistului care și-a pierdut viața ne-a povestit că a aflat despre decesul fratelui de la polițiștii din Comrat. Potrivit ei, tânărul conducea de mai mult timp motocicleta și avea tot echipamentul necesar. Femeia presupune că poliţia are ceva de ascuns.

El avea și cameră la bordul motocicletei, dar unde e camera nu știu. Asta tot e un semn de întrebare. De pe camera aia tot se poate de dovedit multe„, a spus sora motociclistului decedat, Aliona Tornea.

Duminică seară patru motociclişti din Slobozia Mare, raionul Cahul, au pornit spre Comrat. Lui Nicolae Lupaşcu nu-i vine să creadă că a rămas în viaţă. El spune că mergeau toţi în coloană şi cum el era primul, a observat o maşină care venea pe constrasens, dar mai târziu a înţeles că este vorba despre un automobil al poliţiei.

Trecea o maşină pe contrasens, nu era niciun girofar aprins. În ultimul moment au pornit girofarul şi a tras volanul în faţa noastră, poliţia. Ne-au tăiat calea noastră de deplasare şi am frânat brusc, am încercat să evit, dar a fost prea târziu„, a spus victima, Nicolae Lupaşcu.

NICIUN COMENTARIU