Motociclistul decedat, polițistul în concediu, ancheta suspendată!

626

La o lună de la tragicul accident provocat de un Duster al poliție naționale la Comrat, soldat cu decesul unui motocilist și rănirea altuia, ancheta de serviciu pornită pe numele polițistului care ar fi provocat coliziunea, a fost suspendată!

Omul legii a plecat în concediu după câteva zile de la producerea tragediei. Asta chiar dacă bikerii au protestat la IGP și li s-a promis o anchetă cinstită iar vinovații vor fi pedepsiți.

Șeful interimar al IGP, Ghoerghe Balan, le-a promis manifestanților că ancheta se va desfășura corect, însă, la mai bine de o lună de când s-a produs tragedia, ancheta deserviciu a fost suspendată, iar procurorii nu au primit toate datele de la poliție cu privire la acest caz, scrie deschide.md.

Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, ne-a comunicat că ancheta de serviciu în cazul echipajului de poliție care a fost implicat în accidentul din localitatea Chirsova, din noaptea de 14 iulie curent, a fost suspendată, din motiv că polițistul care se afla la volanul Duster-ului a plecat în concediu.

Totodată, procurorii au inițiat o cauză penală în baza articolului 264 alin. 3) litera b) „Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport”, în care polițistul are la această oră statut de bănuit.

Procurorii au pornit cauza penală polițistului, acestuia fiind bănuit de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, acțiuni care s-au soldat cu decesul unei persoane. Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată în instanță, ultimul riscă să se aleagă cu închisoare de la 3 la 7 ani și cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Caraivan ne-a spus că, polițistul nu a fost reținut și este cercetat penal în stare de libertate, iar procurorii au la dispoziție trei luni, conform Codului de procedură penală, pentru a-l pune sub învinuire și a expedia materialul probatoriu în instanța de judecată.

NICIUN COMENTARIU