Niki Lauda, legenda Formula 1, s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani (VIDEO)

463

De trei ori campion mondial, Niki Lauda, fost pilot de Formula 1, a pășit în lumea celor drepți la vârsta de 70 ani. Anterior, austriacul suferise un transplant de plămâni.

O adevărată legendă a Formulei 1, Niki Lauda a fost cunoscut nu doar pentru victoriile sale din 1975 și 1977, când a pilotat pentru Ferrari, sau în 1984 pentru McLaren, ci și pentru voința sa de fier de care a dat dovadă. Mai remarcabile decât atât a fost poate doar întoarcerea sa în sportul cu motor, după un groaznic accident în anul 1976.

Reușitele sale în calitate de sportiv (pilot) și antreprenor, sunt și vor rămâne memorabile, înverșunarea și dorința neobosită de acțiune, curajul și lealitatea sa, sunt un adevărat model și o referință de urmat pentru noi toți”. A decedat luni, în pace, au declarat membrii familiei acestuia.

După ce și-a încheiat cariera de pilot Niki Lauda s-a regăsit printre antreprenorii din aviație, iar până nu demult a fost șeful echipei de Formula 1 Mercedes. Debutul lui Lewis Hamilton și victoriile acestuia pentru Mercedes, sunt reușita lui Niki Lauda.

La data de 1 august 1976, la un an după ce a reușit să câștige primul titlu de campion mondial, Lauda a suferit un accident groaznic, având de suportat consecințe grele în urma inhalării de gaze toxice și arsuri de gradul trei. S-a întâmplat chiar pe celebrul circuit de la Nurburgring.

A fost internat în stare gravă la spital, însă a reușit să supraviețuiască și s-a întors în postura de pilot 40 de zile mai tarziu! Încă bandajat și cu rănile nevindecate.

În 2013, a debutat pelicula cinematografică Rush, dedicată lui Niki Lauda și James Hunt, colegi de F1 și rivali de moarte.

La o vârstă înaintată a suferit și două transplanturi de plămâni, unul dintre care i-a fost donat chiar de Birgit Wetzinger în 2005, fostă stewardessă, cu care s-a căsătorit în 2008.

A lăsat în urmă o moștenire importantă și lecții de istorie, doi copii gemeni născuți în 2009 și încă trei feciori, din căsătoriile precedente.

În Ianuarie 2019, Niki Lauda a fost internat 10 zile în spital, suferind de tuse cauzate de un virus.

 

NICIUN COMENTARIU